3xn проектира нова арена в Берген, Норвегия

3xN е поръчана от Nygårdstangen Utvikling – консорциум, състоящ се от Olav Thon, Edg Home и Rexir – за проектиране на предложение за нова арена и майстор в централен Берген, Норвегия.

Предложението е действие за амбициозните планове на Берген Сити за устойчиво развитие на района. Новата арена ще се превърне в катализатор за трансформиране на града, като се превърне в котва за развитието на изцяло нов квартал, който свързва вътрешния град с брега на морето и това ще се превърне в дестинация за концерти, спорт и културни събития.

В много градове сградите на арените са поставени в покрайнините поради неговия мащаб и близост до инфраструктурата. Изграждането на градска арена в квартал Nygardstangen в Берген би направило възможно преобразуването на тази не-използвана централна част на града в оживен публичен район, използвайки места за живеене, игра, почивка и работа, както и поддържане мястото днес.

3xn е поръчан от Nygårdstangen Utvikling за проектиране на предложение за нова арена и майстор в централния Берген, Норвегия

Понастоящем тази зона се характеризира с тежък трафик и градски пространства с малко свързаност с останалата част от града. Nygårdstangen Utvikling вижда възможността да създаде арена, която потенциално би могла да се превърне в катализатор и нова точка на котва не само за Берген, но и за целия район на Vestlandet. Той ще подобри услугата в региона, ще привлече мащабни културни и спортни събития за публика от цяла Норвегия.

Nytårstangen Utvikling е наел Opus Bergen, за да оглави проучване за осъществимост на района и 3xn архитекти, за да извърши предложение за дизайн в екипна работа с GXN и ARUP. Предложението на 3XN представя арената като градски шофьор, подобно на съвременен колоссеум, това е вълнуващо в дни, когато се провеждат големи събития, но също така използва щедри публични пространства и дейности през цялата година.

Urban Arena е създаден като грандиозен хол на нов квартал, който включва и ново жилище, полицейско училище, хотел и кино.

Целият основен план има за цел да се превърне в градски конектор, като зашива района заедно със съседните райони и чрез предоставяне на обществени площадки, оживени улични пейзажи и джобове за градски живот, подкрепящи целите на Берген за устойчиво градско развитие.

Берген е град с богата културна и архитектурна история. Такава централна арена изисква възвишено архитектурно качество и грижи за заобикалящия си контекст и специален характер на своето наследство на ЮНЕСКО.

3XN вярва, че тази нова сграда трябва да бъде внимателна към обкръжението си и да се опитва да се възползва и обогатява живота на хората, които го използват и живеят около нея.

Urban Arena е създаден като велик хол на нов квартал, който включва и ново жилище, полицейско училище, хотел и кино

Изображения, любезност: 3xn

„Бъдещи тенденции в дизайна на стадион и арена“, „Стадия 2: 0 – Изчислени дизайни и иновативни надстройки“ и „Ремонт с успех: ROI на трансформациите на мястото“ са само някои от темите, които ще бъдат обсъдени от 40+ говорители на експертите в индустрията На първото събитие в Европа в премиум седалката, ALSD International, което се провежда в Лондон следващия месец.

One Twenty Within Club Wembley на известния стадион „Уембли“ поставя нов ориентир в индустрията

Участниците ще бъдат третирани не само с подробна програма на конференцията, но и витрина на настоящите продукти, услуги и опции в изложбената зала на събитието, две много специални мрежови събития и задкулисни екскурзии на клуба на стадиона на Уембли Уембли, SSE, SSE, The Sse Arena Wembley и Craven Cottage на Fulham FC.

Вижте настоящите оратори, конферентни сесии, мрежови събития онлайн на:

#AlsDinternational – първото първокласно събитие на седалката в Европа!

#SportSvenueBusiness – водещата платформа за пазарни новини, гледки и разработки!

Споделете тази статия

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.