Домашно предимство: Евро 2016

Европейското първенство е точно тук, както и многобройни специалисти са накрайници на Франция, за да спечелят турнира. Освен че има изключително силен отбор, се появи типично убеждение, че Франция вече има начало, тъй като те ще могат да се възползват от предимствата на играта у дома. Въпреки това точно колко истинско е „предимството на дома“ и, ако съществува, точно колко от ефекта има?

Попитайте за коучинг за спортна психология

Бърз поглед към учебниците по история определено подсказват, че когато се отнася до големи турнири, домашните екипи се справят добре. Уругвай (1930), Италия (1934), Испания (1964), Англия (1966), Италия (1968) Западна Германия (1974), Аржентина (1978), както и Франция (1984 г. държане на Световното първенство или европейското първенство. По същия начин специално споменаването трябва да отиде в Южна Корея за направата на полуфиналите, когато те проведоха Световното първенство през 2002 г.

По -добри решения решения

Основният отражение на играта в къщата изглежда е въздействието на тълпата върху съдията, както и не върху действителните играчи. В завладяващо проучване реферите, които гледаха мач по телевизията в мълчание, взеха по -малко благоприятни домашни решения, отколкото в сравнение с когато гледаха мачове, както и можеше да чуят реакцията на тълпата на къщата.

Отборите, които играят в къщата, са много по -склонни да получат много повече наказания, да станат по -малко жълти, както и червени карти, както и да имат много повече време в края на мача, ако губят. Това може да не е умишлено, но определено се случва. Това предполага, че въздействието на тълпата води до подсъзнателно пристрастие от съдията към домашния екип.

По -атакуващи, много повече усилия

Изследователско проучване на The Times откри, че House Teams отбелязва много повече голове от отбора на гостите (около 37% повече). Тълпата на къщата очаква те да отидат, както и да атакуват. както и те.

Изследванията също предполагат, че рутинното насърчаване (което една от тълпата на къщата е склонна да осигурява … особено в началото или когато нещата вървят добре) може да помогне на вдъхновяването на спортистите да положат много повече усилия. За много повече информация за това как точно подкрепящата тълпа може да помогне, вижте нашия блог „Как да получите тълпата на ваша страна“.

Познатост

Някои изследователи предполагат, че ползата от играта в House е по-малко да завършите с ефекта, който може да има подкрепяща тълпа, както и много повече за познаването, което има домашния екип. Разбирането, както и да сте запознати с измерението на терена, стадиона, както и промяната на дизайна на пространството може да помогне. Някои отбори имат желание да увеличат максимално това, както и да са саботирали опозицията, като променят условията на гостуващата се стая. Трябва да се посочи, че може да няма най-големите ефекти, но в епохата на пределните печалби всяка разлика се брои.

Защитавайте територията си

Играта в къщата изглежда влияе на хормоните на спортистите. Едно проучване открива, че „нивата на тестостерон на слюнката във футболистите са значително по -високи преди домашна игра, отколкото игра на гости“.

Защо това може да е така? Авторите на това изследване предполагат, че то е свързано с защитата на вашата територия, желанието да екранизира господството, както и да отстоява вашия орган за дома. Това не е ситуация на много повече е непременно много по -добре, но когато се отнася до хормоните, изглежда, че определено може да помогне.

Франция да спечели отново?

Домашното предимство е постоянно показано, че прави разлика в спорта. Особено в спорта като футбол, където целият резултат може да почива на един или два основни моменти, както и решения. Франция спечели две състезания при хостинг, както и вероятно е най -добрият вратар, полузащитник, както и нападател в турнира. Това ще бъде ли третият им успех като домакини?

Домашните отбори получават много по -добри решения от реферите, вкарват много повече голове, могат да бъдат подтикнати да вложат много повече усилия, да имат представа за познаването преди, както и по време на мача, както и може да се възползват от тласък на тестостерон. Това ще бъде ли достатъчно, за да отведе Франция на Европейската слава през 2016 г.? Само времето ще покаже…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.