МОК помага на хората да напуснат Афганистан; Бах казва, че около 100 евакуирани

Международният олимпийски комитет е помогнал на около 100 членове на Олимпийската общност да напуснат Афганистан през последните няколко седмици, тъй като талибаните заявиха контрол над страната, заяви президентът на МОК Томас Бах в сряда след първия МОК за IOC Изпълнителен съвет заседание след олимпийските летни игри в Токио.

Бах каза, че всички спортисти, които се състезават в Токио – Афганистан са имали петима състезатели на Игрите – са евакуирани заедно с двама спортисти, които тренират с надеждата да се класират за зимните игри през 2022 г. в Пекин. Директорът на МОК от олимпийската солидарност Джеймс Маклеод заяви, че тези, които са напуснали, включват членове на семейството и допълнителни усилия да се извлекат много повече спортисти на хуманитарните визи ще продължат.

Бах каза, че МОК се е свързал в деня на церемонията по закриването в Токио от Националния олимпийски комитет на Афганистан с молба за помощ и тези усилия ще продължат. Множество международни спортни организации помогнаха на МОК, като лобираха своите правителства да добавят имена към списъците си с хора, които могат да напуснат страната, а Бах каза, че има специален акцент върху „жените и момичетата, които може да са най -изложени на риск, но без Разбира се, пренебрегвайки някой друг, който може да бъде изложен на риск поради политическата ситуация. ”

Самира Асгари, членът на МОК в Афганистан, миналия месец призова за помощ за евакуиране на женските спортисти на страната, преди по -късно да изтрие публикацията от Twitter.

BEIJING 2022 Актуализация

Работата се появи и в подготовката за зимните игри през 2022 г. в Пекин. Бах похвали споразумение, което позволява на играчите на НХЛ да участват в мъжкия хокей на лед, като кредитират тези играчи за „движещата сила за споразумението“. Бах добави, че 10 международни състезания, служещи като тестови събития в Пекин, ще започнат през октомври и продължават до края на годината. Октомври също е целева дата за това, когато първото издание на IOC Playbooks ще бъде пуснато с протоколи за здраве и безопасност.

Бах отложи въпроси за феновете, които се отправят към Пекин, казвайки, че „МОК ще следва същите принципи, както и ние за Токио. Трябваше да приемем – и приехме – решението там от властите за зрителите, в случай на Токио (с) няма зрители в олимпийски спортни събития. ”

И той беше забележимо крив, когато го попитаха за политическия климат в Пекин. МОК беше подложен на сериозни критики с някои политици в Конгреса, както и от групи за правата на човека, които повдигат идеята за бойкоти да протестират срещу проблемите на правата на човека в Китай, особено когато са контрастиращи с работата, която МОК върши за евакуиране на членове на олимпийското движение в движението в движението в Олимпийското движение в движението в Олимпийското движение в движението в Олимпийското движение в движение Афганистан.

“Има ограничения в нашето влияние”, каза Бах. „Това е да се грижите за хуманитарните проблеми в олимпийската общност. Това правим.

„Политиките на олимпийската харта управляват там Уважавайки всички, изпращайки това послание до света от Олимпийските игри “, добави Бах, подчертано добави„ независимо къде се провежда “.

Докато се опитваше да нарисува МОК като неполитически, Бах също обяви дисциплинарни действия срещу Северна Корея, като заяви, че Националният олимпийски комитет в страната е спрян до края на 2022 г. и няма да получава финансова подкрепа, които NOC имат право на олимпийското движение След като не изпрати екип в Токио. Бах добави, че всеки спортисти в Северна Корея се класира за Пекин 2022 г., „Изпълнителният съвет на МОК ще вземе правилно решение своевременно.“

Похвала за Токио

Включен с цялата политическа дискусия беше първоначален преглед на наскоро завършените олимпийски и параолимпийски игри в Токио, за които Бах обяви „Символът на надеждата, за който светът копнее“. Бах изтича списък с коментари от заинтересованите страни-изненадващо всички положителни-и когато го попитат дали все още може да каже, че игрите са в безопасност, като се има предвид все още радителната инфекция на Япония, Бах отговори: „Нямаме индикации, че има някаква инфекция, която се прехвърля от The Олимпийски балон за хората от Токио или на хората от Япония. Това се подкрепя от научните доказателства и факта, че имате нарастващи цифри не само в Токио, но и в цяла Япония. ”

Бах също беше забележимо крив, когато го попитаха за потенциалната стъпка на FIFA, световното управление на футбола, за да има Световното първенство на мъжете на всеки две години, вместо на всеки четири години – поставяйки го в пряка конкуренция с Олимпиадата както в 2028 г., така и в 2032 г.

„Следим отблизо и следим тези дискусии и ги намираме за много интересни“, каза Бах, като добави по -късно „Няма да пречи на тази дискусия. … Няма да влагам гориво за огъня на това. ”

Споделя това:
Twitter
Facebook
Печат
LinkedIn
Reddit
електронна поща

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.