Катар стартира дизайн на шести предложен стадион на Световната купа на ФИФА ™ през 2022 г.

Върховният комитет за доставка и наследство (SC) тази седмица разкри дизайна на стадион Al Thumama – шестият предложен 2022 FIFA World Cup ™ място.

Проектиран от Катарския архитект Ибрахим М. Джайда, главен архитект на арабското инженерно бюро (AEB), стадионът е вдъхновен от шапката „Gahfiya“.

ТОЙ. Хасан Ал Тавади, генерален секретар на SC, каза:

Винаги сме били много внимателни да комбинираме миналото с бъдещето в нашите дизайни. Gahfiya е продължение на тази тема. Това е смесица от нашето наследство и култура и ангажимент към бъдещето.

Ал Тавади продължи да казва, че проектът на Ал Тумама ще „свети светлина върху катарския талант“.

Външен изглед на стадион Ал Тумама

Ал Тавади каза:

Нашата визия с това Световно първенство винаги беше да допълваме и подпомагаме развитието на местните таланти и хвърлихме светлина върху местната индустрия. Ибрахим М. Джайда е много известен архитект в Катар и ние вярваме, че той има таланта, страстта и ангажираността за този проект.

Стадионът Al Thumama ще бъде изграден на терени, които понастоящем се използват от Катарската футболна асоциация. Районът Ал Тумама се намира в южните предградия на Доха, на 12 км от международното летище Хамад.

Стадионът ще настани 40 000 фенове през 2022 г., като капацитетът намалява до 20 000 в наследствен режим, а излишните места, дарени на нация, нуждаеща се от спортна инфраструктура.

Стадионът Ал Тумама ще държи 40 000 фенове през 2022 г.

Строителните работи вече са започнали, като стадионът трябва да бъде завършен през 2020 г. Основният изпълнител е съвместно предприятие между Qatari Company Al Jaber Engineering и Tekfen Construction.

AEB, компанията, отговорна за схематичния дизайн, е най -старата архитектурна и инженерна фирма в Катар. Изчерпателното му портфолио включва посолството на Оман в Катар.

Архитектът Ибрахим М. Джайда вярва, че стадионът ще символизира появата на Катар като глобален спортен център. Той каза:

Дизайнът е кимване към миналото, като същевременно предоставя вълнуващ поглед в Катар утре. В катарската култура Гахфия представлява съществена част от пътя на всяко младо момче към зряла възраст.

Този обред на преминаване вдъхнови моята визия за дизайна на стадиона. Това е арена, която символизира младостта на Катар и появата му като основен играч на световната спортна сцена, готова да посрещне света през 2022 г.

Въздушен изглед на стадион Ал Тумама и околната среда

Стадионът, до който феновете ще имат достъп чрез специализирани автобусни услуги от близката спирка на метрото, ще включва най-съвременната технология за охлаждане и съоръжения за достъпност от световна класа.

След турнира, той ще приюти редица удобства, включително бутиков хотел и клон на спортната клиника Aspetar. Районът на стадиона ще се превърне в обществен център, включващ съоръжения за различни спортове, включително хандбал, тенис и плуване, наред с други.

Инженерът Хилал Ал Кувари, председател на Службата за техническа доставка на НС, вярва, че дизайнът подчертава историческите връзки, които обединяват арабския свят.

Този дизайн е добре дошъл показател на историческите връзки, които обединяват арабския свят като един народ.

Като се има предвид богатото му културно вдъхновение, това е друг прекрасен дизайн, от който всички в Катар ще се радват.

Този дизайн е добре дошъл показател на историческите връзки, които обединяват арабския свят като един народ. SC, заедно с основния изпълнител и различни заинтересовани страни, ще работят неуморно, за да гарантират, че този стадион улавя въображението и оставя силно наследство за хората от Ал Тумама.

Щракнете тук за много повече информация за всички предложени стадиони за 2022 г. FIFA World Cup ™.

Гледайте видеоклипа на SC за дизайна на стадиона Al Thumama и наследството, което ще предложи след събитието онлайн на:

Източник и изображения, любезност: Върховен комитет за доставка и наследство (SC)

#SportSvenueBusiness – поддържате ви в знанието!

Споделете тази статия

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.